Софийската градска прокуратура (СГП) привлече четирима души като обвиняеми за

...
Софийската градска прокуратура (СГП) привлече четирима души като обвиняеми за
Коментари Харесай

Опит за убийство: Трима пребиват с бухалка мъж в „Овча купел“, четвърти ги чака с кола за бягство

Софийската градска прокуратура (СГП) притегли четирима души като обвинени за опит за съзнателно ликвидиране. Той е бил осъществен на 1 март в столичния квартал „ Овча купел “. Спрямо тях е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, съобщи бТВ.

Разследването е почнало на 1 март предвид на мястото на престъплението и протокол от него, от Шесто районно ръководство към Столична дирекция на вътрешните работи под надзора и управлението на СГП.

Обвиненията са към трима души – че към 01:30 ч. на 1 март в ж. к. „ Овча купел “ трима души са създали опит съзнателно да умъртвят мъж, нанасяйки му голям брой удари с дървена бухалка по главата, ръцете и краката. Четвъртото лице е упрекнато, че съзнателно е помогнало на причинителите да изоставен местопроизшествието, транспортирайки ги с лек автомобил.

Вследствие на ударите на потърпевшия са породени голям брой травматични увреждания. Смъртта му не е настъпила с помощта на оказаната му висококвалифицирана здравна помощ.Обвиняемите са арестувани с постановления на прокурор в СГП за период до 72 часа.

По искане на СГП Софийският градски съд е взел мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на четиримата обвинени.Според съда има действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР