Софийската градска прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишния сирийски гражданин,

...
Софийската градска прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишния сирийски гражданин,
Коментари Харесай

Мъжът, предложил 10 000 евро подкуп на двама полицаи, опитал да подкупи други двама във ВМА


Софийската градска прокуратура притегли към наказателна отговорност 23-годишния сирийски жител, който предложи рушвет от 10 000 евро на полицейски чиновник.

Ахмад Камиран бе хванат да кара след приложимост на високорискови наркотични субстанции. Той е арестуван за 72 часа.

При инспекция в центъра на София сириецът дал позитивна проба за канабис, амфетамин и метамфетамин.

Органите на реда му сложили белезници и го настанили на задната седалка на полицейски автомобил. Вътре в автомобила той пуснал на пода две пачки с банкноти в евро на обща стойност 10 000 евро, като споделил на служителите на реда, че тези пари са за тях - с цел да не го задържат и да му върнат свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство, показват от прокуратурата.

Ахмад Камиран бил отведен във ВМА за кръвна проба, която той отказал да даде. При влизане в постройката на болничното заведение той предложил 3000 лева и ръчен часовник на други двама служители на реда - още веднъж с цел да не го задържат и да не му бъде отнета шофьорската брошура.

Полицаите неотложно докладвали за случая и било формирано досъдебно произвеждане, което се води под надзора и управлението на Софийска градска прокуратура.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни за привличане на Ахмад Камиран към наказателна отговорност, както и че са налице предпоставките обвиненият да бъде арестуван.

Предстои прокуратура да внесе искане в Софийския градски съд за мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

За предлагането на рушвет мъжът може да получи наказване отнемане от независимост до 10 години и санкция до 15 000 лв., а за шофирането под въздействието на опиати - от 1 до 3 години затвор и санкция от 500 до 1500 лв.. Мъжът може да бъде и лишен от право да ръководи моторно транспортно средство и от право да заема избрана държавна или социална служба.

Парите и часовникът са конфискувани като материални доказателства по делото и съгласно Наказателния кодекс подлежат на лишаване в интерес на страната като предмет на закононарушението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР