Софийската градска прокуратура повдигна обвинение пред Софийски градски съд срещу

...
Софийската градска прокуратура повдигна обвинение пред Софийски градски съд срещу
Коментари Харесай

Съдят сириец у нас, размахвал нож в заведение и нападнал мъж на улицата

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване пред Софийски градски съд против малолетен сирийски жители, нападнал с нож мъж в София.

На 23 септември 2022 година към 18:00 ч. зародил спор сред две групи гости в заведение на ул. „ Пиротска “.

Обвиняемият юноша се качил на плот в помещението и почнал да размахва хладното оръжие към другата група. Човек от неговата група и притежателят на заведението съумели да го успокоят, до момента в който другите го изоставен.

Друго момче също е било намушкано и е настанено в болница

Те тръгнали в посока към 18-о СУ „ Уилям Гладстоун “, а обвиненият ги настигнал, към момента държейки ножа, след което нанесъл удар в региона на коремната празнина на различен мъж, и побягнал в посока към бул. „ Христо Ботев “ и изхвърлил ножа в улична шахта.

От БДЖ упорстват за полицейско наличие във всеки трен

Пострадалият стигнал до парк „ Св. Никола “, където му прилошало. Подаден бил сигнал на тел. 112 и пристигнали екипи на СМП и полиция. Оказаната здравна помощ в „ Пирогов “ предотвратила настъпването на гибелта му.

Установено е, че нападателят е сириийски жител, емигрант и осъждан. В хода на следствието на обвинения е извършено експертно проучване, резултатите, от което сочат, че той е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР