Софийската градска прокуратура потвърди, че се разследва канал за трафик

...
Софийската градска прокуратура потвърди, че се разследва канал за трафик
Коментари Харесай

Прокуратурата потвърди: Спецакцията в столични офиси е за трафик на дрога, пране на пари и контрабанда

Софийската градска прокуратура удостовери, че се проверява канал за трафик на дрога. Сутринта в сряда бяха извъшени претърсвания и изземвания от няколко офиса, включително  и от подобен на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Акцията се прави по искане на белгийската прокуратура.

Във връзка с голям брой зативанания от медии за осъществявани претърсвания и изземвания в офиси в  София, Софийска градска прокуратура /СГП/ дава следната информация на уеб страницата на Прокуратурата на Репубика България:

„ СГП извършва Европейска заповед за следствие /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в град Антверпен, Кралство Белгия, по отношение на следствие за проведена незаконна група, противозаконен трафик на упойващи средства и психотропни субстанции, изпиране на доходи, добити от закононарушение с присъединяване на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица. В тази връзка СГП е поискала позволение от Софийски градски съд /СГС/ за осъществяване на претършуване и изземване на адреси на територията на  София. На съображение издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил осъществяването на процесуалните дейности, в чиято реализация вземат участие и органите на Министерство на вътрешните работи “, се споделя в мнението на прокуратурата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР