Софийската градска прокуратура обвини криптокралицата Ружа Игнатова за пране на

...
Софийската градска прокуратура обвини криптокралицата Ружа Игнатова за пране на
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини криптокралицата Ружа Игнатова за пране на пари

Софийската градска прокуратура упрекна криптокралицата Ружа Игнатова за пране на пари.

Тя е в неопределеност от 2017 година Преди 2 месеца основният прокурор Борислав Сарафов, на брифинг с шефа ДАНС Пламен Тончев и посланика на Съединени американски щати у нас Кенет Мертен, заяви, че прокуратурата ще обвинят Ружа и ще запорират имуществото ѝ в България.

Ето и цялото известие на прокуратурата:

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли в качеството на обвинена немската гражданка от български генезис Ружа Игнатова по досъдебно произвеждане, формирано по отношение на постъпили материали от задгранични правоохранителни органи.

Игнатова е привлечена в качеството на обвинена за това, че в интервала от 2014 година до 2017 година на територията на Република България е образувала и управлявала проведена незаконна група, основана за да прави капиталови измами по схемата от вида " Понци ", както и с користна цел, пишат от прокуратурата.

Ружа Игнатова е привлечена в качеството на обвинена и за пране на пари - за това, че в интервала от 2014 година до 2017 година при изискванията на продължавано закононарушение като подстрекател и помощник в едни случаи, а в други като причинител, направила голям брой покупко-продажби за имуществено предписание. По този метод е затулен произходът и действителните права върху имущество, за което знаела, че е добито от незаконна активност - капиталови измами от вида " Понци ", като действията са осъществени в осъществяване на решение на ОПГ, имуществото е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

За посоченото закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция. Спрямо обвинената е постановено задържане до 72 часа, което ще бъде изпълнено при установяването ѝ.

На 26 юни 2024 година в Съдебната палата в София и.ф. основен прокурор на Република България Борислав Сарафов и посланикът на Съединените американски щати в България Н.Пр. Кенет Мертен направиха изказване по отношение на провеждането на взаимно следствие против престъпната активност на немската гражданка от български генезис Ружа Игнатова и ръководената от нея финансова пирамида „ OneCoin ".

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов акцентира нуждата от съдействие на правоохранителните управляващи на обособените страни в противодействието на закононарушения, които „ акумулират обилни по своите мащаби финансови и материални активи, добити по незаконен метод ".

От своя страна посланикът на Съединени американски щати в България Н.Пр. Кенет Мертен съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати е оповестило премия в размер до 5 млн. щатски $ за информация, водеща до задържането и/или осъждането на Ружа Игнатова, която е разследвана за една от най-мащабните схеми за измами в историята за над 4 милиарда щатски $.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР