Софийската градска прокуратура образува разследване по сигнала за предложен подкуп

...
Софийската градска прокуратура образува разследване по сигнала за предложен подкуп
Коментари Харесай

Предполагаемият подкуп: Прокуратурата проверява предлагани ли са пари на шефа на БАБХ


Софийската градска прокуратура образува следствие по сигнала за препоръчан рушвет на шефа на Българската организация по сигурност на храните Христо Даскалов.

Това е станало на 12 юни - ден откакто bTV огласи изтеклия аудиозапис с предложение, което самия Даскалов разказа като опит да бъде корумпиран.

На записа се чува по какъв начин мъж предлага, изтъквам " документи " за " положително отношение " към работата на частната лаборатория против пестициди в храните през граничния пункт " Капитан Андреево ".

Даскалов уточни, че по този начин наречената документи е препоръчана на него и била, изтъквам, директория с банкноти на стойност към 100 хиляди лв..

Назова и името на мъжа, който му я подал - проф. Пламен Моллов, ректор на университета по хранителни технологии.
Снимка: btvnovinite.bg

В писмена позиция до медиите Моллов назова изказванията подправени вести, само че и до момента телефоните му дават сигнал заето.

Три дни по-късно Моллов не откликна и на покана за чуване пред антикорупционната парламентарна комисия.
Снимка: btvnovinite.bg

От университета, който оглавява като ректор дават отговор, че е в едномесечен отпуск.

„ Вчера през целия ден се опитвахме да се свържем с проф. Пламен Моллов, и двата му телефона му даваха заето. Изпратили сме предложения и на двата му емейла – персонален и длъжностен. Отпускът обаче не опрощение за отсъствие на жител съгласно член 80 на Конституцията и 121 от правилника за организация на активността на Народното събрание. Така, че комисията ще продължи да пробва да се свърже с проф. Моллов по отношение на изнесените записи, при които имаме безпокойство за корупционен детайл “, сподели ръководителят на Комисията против корупцията в Народно събрание Михаил Камбарев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР