Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна

...
Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява Бойко Рашков

Софийската градска прокуратура е поискала откриване на данъчна и осигурителна загадка на служебния вътрешен министър Бойко Рашков , научи " Дневник " от източници в правосъдната система.

Искането е отправено при започване на седмицата. Няма към момента информация какви са предметът на производството и неговият темперамент (досъдебно произвеждане или предварителна проверка). Софийската градска прокуратура може да проверява тежки закононарушения, както и данъчни закононарушения.

Пред " Дневник " Рашков съобщи единствено, че не знае защо става въпрос и не го интересува .

Административният началник на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова разяснява пред " Дневник ", че по принцип делата не се образуват против съответен човек и не знае защо става дума. Тя насочи към пресцентъра на градската прокуратура, откъдето желаеха да им бъдат пратени писмени въпроси.

В началото на юни, откакто Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по инспекции за имущественото положение на магистрати и политици, против него стартира офанзива за имотното му положение в жълти медии. Реакции имаше и от депутати от ГЕРБ, които питаха по какъв начин Рашков се е сдобил с съответни парцели. Тогавашният финансов министър Асен Василев, който в този момент е водач на " Продължаваме промяната ", съобщи, че в случай че има сигнал за противоречие сред приходи и имотно положение на вътрешния министър, инспекция ще бъде направена на всеки сигнал. Няма публична информация дали има подобен сигнал и от кого.

Рашков е спряган импровизирано за министър на вътрешните работи в постоянен кабинет, само че към този момент от " Продължаваме промяната " не са коментирали тази версия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР