Софийската градска прокуратура е образувала дело срещу 42-годишния бивш данъчен

...
Софийската градска прокуратура е образувала дело срещу 42-годишния бивш данъчен
Коментари Харесай

Образуваха дело за 53 млн. лв., изпрани през магистрала Хемус

Софийската градска прокуратура е образувала дело против 42-годишния някогашен данъчен чиновник Борислав Колев. Той е обвинен, че е изнесъл в сакове и чували 53 млн. лева от противозаконни схеми при строителството на Автомагистрала " Хемус ". Разследващите са стигнали до него, откакто всички подставени лица декларирали, че са му предали парите.

Събраните доказателства сочат, че Колев е взел участие в основаването на мрежа от кухи компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да станат фиктивни техни шефове. По-късно по сметките им били преведени част от парите, предопределени за ЛОТ-5 от автомагистрала " Хемус ". Впоследствие Колев персонално придружавал подставените лица до банков клон, откъдето те теглили суми, които му предоставяли. По този метод с 52 действия в интервала от 18 юни 2020 година до 8 септември 2021 година Колев получил 53 060 861 лв..

Разследването за строителството на " Хемус " стартира преди месеци. В началото на ноември Министерство на вътрешните работи организира интервенция, при която бяха претърсени офиси на строителни компании. За малко бяха задържани над 10 души. Разследващите обясниха, че се е наложило да работят бързо, тъй като имало данни, че се унищожават документи. Няколко дни по-рано имаше инспекция и в " Автомагистрали ". След това вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че поради схемата с " Хемус " ще има още арести.

Колев е арестуван за 72 часа. Предстои Софийската градска прокуратура да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража. Разследването по случая продължава.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР