Софийска вода, част от международната група на Веолия пусна на

...
Софийска вода, част от международната група на Веолия пусна на
Коментари Харесай

Софийска вода: Следим всички ВиК ремонти в София в реално време през виртуален инфо център

Софийска вода, част от интернационалната група на Веолия пусна на уеб страницата си нова Географска информационна система основана интерактивна карта, която отразява в действително време всички настоящи и планувани ремонтни действия, точните граници на засегнатите региони, статус на осъществяване и предстоящ час за привършване.

 

В обособена категория е налична информация за качеството на питейната вода по квартали с оповестени настоящи лабораторни разбори за месеца. Анализите се отнасят за общо 87 точки за мониторинг, ситуирани във всички елементи на столицата. Така когато и да е софиянци и посетители на столицата имат достъп до качеството на водата в който и да е квартал. Обобщената информация е резултат от всекидневния мониторинг на „ Софийска вода “, част от групата Веолия, чийто изпитвателен лабораторен комплекс всяка година взима към 2 000 контролни проби от пунктовете за мониторинг по водопроводната мрежа при консуматорите. От тях сдружението организира близо 40 000 лабораторни проби за разбори.

 

Обновената интерактивната карта на сдружението дава опция и непосредствено да сигнализираме онлайн за теч или друга неправда по водопроводната и канализационната мрежа. Сигналът се записва непосредствено в Хъбгрейда на сдружението, след което експлоатационните екипи ревизират и провеждат отстраняването казуса. Междувременно подателите могат да наблюдават статуса на сигнала си на всеки стадий от напредването му.

 

Модернизирането на виртуалния информативен център на столичния ВиК оператор е съпроводено и с следващата видео-инструкция (https://youtu.be/WpchTZUpwvY), част от поредицата „ Съветите на Софийска вода “

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР