Софийска вода, част от компанията Веолия, представи днес иновативната информационна

...
Софийска вода, част от компанията Веолия, представи днес иновативната информационна
Коментари Харесай

Иновативен софтуер на `Софийска вода` обработва сигналите от клиенти за минути

" Софийска вода ", част от компанията " Веолия ", показа през днешния ден новаторската осведомителна система ПЕГАС, която обработва сигналите от клиенти, свързани с водоснабдяването и канализацията.

Целта на софтуера, кръстен на митичния хвъркат кон, е да увеличи успеваемостта на работата на екипите на " Софийска вода ", които са на терен, както и изгодите за потребителите.

Системата е направена по този начин, че да разрешава ръководство в действително време на целия развой на работа – от приемането на сигнала до решаването на съответния проблем, като на всеки етап се наблюдава на осъществяването му и виновното за това лице.

След като жители подадат сигнал в контролния център, диспечерите незабавно разпореждат дилемите на експертите на терен, които от своя страна мигновено получават информацията на таблетите си. Всеки един сигнал се отбелязва с номер, адресант, адрес и причина.

В действително време екипите могат да вършат инспекции и да стартират осъществяването на съответната работа. Така стартирането на работата след приемането на сигнала става за 2-3 минути, до момента в който преди са били необоходими даже и 8 часа, с цел да се разпределят задачите и чиновниците на терен да получат поръчките си на книжен притежател.

„ Въвеждането на системата ПЕГАС фрапантно промени освен времето за реакция на подадените сигнали, само че и качеството на работа. Все едно съпоставяме парния локомотив и пътешестване с високоскоростен трен. Ние сме в епохата на високоскоростните софтуерни решения и в контролният център се стремим да вършим за нашите клиенти най-хубавото и за най-краткото време “, разяснява Красимир Кръстев, старши управител " Контролен център ".

Всеки месец през системата се обработват сред 1900 и 3400 сигнала, като се икономисват най-малко 100 листа хартия дневно, което в границите на година надвишава 40 000 броя. Системата е основана особено за потребностите на „ Софийска вода “ от екип български експерти, като тя покрива напълно експлоатационната част от активността на компанията, и непрестанно се усилват функционалностите ѝ.

" Дейността ни е такава, че всяко отклоняване в качеството на услугите се отразява на комфорта на потребителите. Наша отговорност е да залагаме на повече експедитивност и качество. Планираме да продължим да използваме опциите на модерните технологии и да внедряваме разнообразни нововъведения, освен с цел да сме на международно равнище, само че на първо място, с цел да предоставяме все по-добри услуги за клиентите ни “, уточни Теодора Тодорова, шеф „ Проекти “ на „ Софийска вода “.

„ Софийска вода “ дава достъп на уеб страницата си до информативен център, където всеки може да се осведоми за планувани прекъсвания, региона, който обгръщат или продължителността на прекъсването. Тъй като системата работи в двете посоки, жителите на София могат да подават сигнали и посредством осведомителния уебсайт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР