Софийска вода, част от групата на френската Veolia, планира инвестиции

...
Софийска вода, част от групата на френската Veolia, планира инвестиции
Коментари Харесай

Софийска вода планира 46,3 милиона лева инвестиции през 2019 година

" Софийска вода ", част от групата на френската Veolia, възнамерява вложения в столичната ВиК мрежа в размер на 46,3 милиона лв. през 2019 година, съобщи изпълнителният шеф Васил Тренев. Общите инвестиции за интервала 2017 - 2021 година са 209 милиона лв., от които 194 милиона лв. в контролирани действия, утвърдени от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Към края на май т.г. са осъществени към 40% от вложенията.

От плануваните за 2019 година инвестиции, 23,9 милиона лв. са в възстановяване на услугите за доставка на вода, 15,9 милиона лв. в отклоняване на отпадъчни води и 6,5 милиона лв. в пречистването им, добави още той.

Сред по-значимите планове са рехабилитацията на 40 км мрежа за водоснабдяване - развой, който е приключен на половина все още. До края на юни се чака и приключването на рехабилитацията на втория водоснабдителен кръг в София, което включва подмяната на 2,1 км тръбопровод и построяването на консумативен тръбопровод на стойност 4,3 милиона лв..

Завършено е построяването и включването в система на резервоара под Симеоново - план, който е стартират през 1957 година, само че зарязан. Той ще обезпечи устойчиво водоснабдяване на кварталите " Младост " и " Студентски град ".

Сред главните цели на сдружението е намаляването на загубите на вода, уточни още Тренев. Спрямо края на 2016 година течовете са понижени с 12%. До края на капиталовия интервал се чака загубите на вода да намалеят до 38,72 %, като през 2002 година те са били близо 70%.

Изпълнителният шеф заяви още, че взаимно с УАСГ е стартирано изследване за действителното ползване на вода на популацията. Първият за България сходен план би трябвало да завърши до 2020 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР