Софийска районна прокуратура внесе трети обвинителен акт срещу Васил Михайлов

...
Софийска районна прокуратура внесе трети обвинителен акт срещу Васил Михайлов
Коментари Харесай

Прокурорският син от Перник - с ново обвинение от гаджето, което го защитаваше преди

Софийска районна прокуратура внесе трети обвинителен акт против Васил Михайлов - наследник на досегашния зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов. Този път обвиняването е за четири закани с ликвидиране, отправени към жена в Перник.

Интересно е, че жертвата е младата другарка на сина на магистрата, която при предходните каузи доста интензивно го поддържаше в правосъдната зала.

Държавното обвиняване твърди, че той е отправил 4 закани за живота й, които биха могли да провокират състоятелен боязън и терзание у пострадалата, че ще бъдат изпълнени.

Това е следващо дело против младежа. На 2 октомври той подписа съглашение с прокуратурата поради лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство на мъж в родния си град. По това обвиняване получи 20 месеца условно с 4 години изпитателен период.

Съдът е решил, че самопризнанията му съответстват с доказателствата и е одобрил съглашението.

Тъй като локалните магистрати в миньорския град непрекъснато си вършат отказ, въпросното дело бе гледано в Сливница.

Малко парадоксално, през април той получи друго наказване - за междинна телесна щета на младеж през лятото на 2021 година при сборичкване пред дискотека в Созопол. И там сключва споразумение с прокуратурата и Районен съд-Бургас го е одобрил - 18 месеца пробация и 100 часа общественополезен труд.

Тези санкции са вероятни, заради това, че до момента макар каскадата от процеси, деюре се води неосъждан.

А по новото обвинение мярката за неотклонение бе гледана в Дупница - надлежно на втора инстанция от Окръжен съд-Кюстендил. Съдът го остави запостоянно под стража при сериозна " конкуренция " - по същото време младежът се водеше домакински арест.

Интересно е, че при старите му каузи въпросната другарка Боряна Рангелова интензивно го поддържаше по време на съвещанията. Сега излиза, че Васил я е заплашвал даже от пандиза:

" По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период до 6 години. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи, осъществени са претърсвания и е конфискуван мобилен телефон, който обвиненият е употребил до момента в който е бил в пандиза в гр. София ", пишат от прокуратурата.

Това е третият обвинителен акт, който е импортиран само от Софийска районна прокуратура по отношение на Васил (ако не броим оня край морето).

Младежът е роден на 30 юни 2003 година

  " Заклевам се в майка ми, която само обичам, че съм упрекнат за хулиган – нещо, което не съм аз ", сподели на 6 ноември пред съдиите в Кюстендил Михайлов и добави, че е " добър човек ", въпреки да е правил и недобри неща. 

Паралелно с това в историята са намеси и дуг сюжет - прокуратурата упрекна бащата Бисер Михайлов, че е пребил майката на Васил. Самата жена обаче отхвърля да си спомня да е агресирана - знае, че е припаднала, само че не помнела дали е удряна. 

Разследването бе стартирано по сигнал на щерка й, която я разкрила в безпомощно положение във фамилното жилище.

Ето и истинското известие на прокуратурата от през днешния ден:

Софийска районна прокуратура внесе трети обвинителен акт против В.М. за четири закани с ликвидиране, отправени към жена в гр. Перник

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в Районен съд-Перник обвинителен акт против В.М. за закани с ликвидиране, отправени към жена.

В интервала от 28.10.2022 година до 21.07.2023 година при изискванията на продължавано закононарушение с четири действия, обвиненият В.М. се е заканил с ликвидиране на Б.Р.

На 28.10.2022 година към 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, В.М. се заканил с ликвидиране на дамата, като ѝ споделил: „ Ще те убия! “, а по-късно почнал да нанася удари с ръка по лицето й. На неустановена дата през м. декември 2022 година и на 01.07.2023 година се обадил на дамата по телефона и още веднъж й споделил, че ще я убие.  На 21.07.2023 година към 17,30 ч. в гр. Перник обвиненият още веднъж се заканил с ликвидиране по отношение на Б.Р., като й направил жест с ръка наподобяващ пукотевица с револвер, ориентиран към нея.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период до 6 години. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи, осъществени са претърсвания и е конфискуван мобилен телефон, който обвиненият е употребил до момента в който е бил в пандиза в гр. София.

Това е третият обвинителен акт, който е импортиран от Софийска районна прокуратура по отношение на В.М. за осъществени закононарушения на територията на гр. Перник. В.М. е обвиняем и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с ликвидиране и безчинство, по което съвещанията не престават в Софийски областен съд. По обвиняване на Софийска районна прокуратура за закана с ликвидиране и нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди В.М. към този момент е наказан и му е наложено наказване от 20 месеца „ отнемане от независимост “ условно, чието осъществяване се отсрочва на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс за период от 4 години.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР