Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност двама мъже

...
Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност двама мъже
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура обвини и задържа двама мъже за каналджийство

Софийска районна прокуратура (СРП) притегли към наказателна отговорност двама мъже на 33 и 39 години, незаконно подпомагали чужденци да обитават в страната ни, оповестиха от пресцентъра на СРП.

На 03.10.2022 година в къща в кв. „ Модерно предградие “ в гр. София, обвинените С.Д. и Р.Г. за да набират за себе си имотна полза, незаконно подкрепили 28 лица, от кюрдски генезис, без документи за идентичност, да обитават в страната в нарушаване на Закона за чужденците на Република България. Деянието е осъществено във връзка с повече от едно лице и във връзка с ненавършили 16-годишна възраст лица.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4 и т. 5 вр. алинея 1 вр. член 20, алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от една до шест години и с „ санкция “ от пет хиляди до дванадесет хиляди лв..

Предвид опцията С.Д. и Р.Г. да извършат друго закононарушение или да се укрият, прокурор е постановил задържането им за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР