Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Република

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Република
Коментари Харесай

Задържаха сръбски гражданин подпомагал мигранти у нас

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност жител на Република Сърбия, незаконно подпомагал чужденци да минават в страната ни, оповестиха от пресцентъра.

На 23.05.2023 година към 21,30 на основен път I-6 наоколо до контролно-пропусквателен пункт Владая в посока гр. Перник, обвиненият Й.Н. за да набави за себе си имотно полза подпомагал 11 жители на Сирия да минават в страната ни в нарушаване на закона, като ги превозвал с товарен автомобил.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 281, ал.2, т.1, т.4 и т.5, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване " отнемане от независимост “ от 1 до 6 години и санкция от 5000 до 20 000 лв..

Й.Н. няма адрес за престояване в Република България. Предвид опцията да се укрие и да извърши друго закононарушение, той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР