Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже за
Коментари Харесай

Задигнаха катализатори за близо 5000 лева от коли в София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност двама мъже за кражба на катализатори.

За времето от към 12.30 ч. на 29.05.2022 година до към 14.30 ч. на 30.05.2022 година от паркинг на блок в ж.к.,,Хиподрума‘‘ в гр. София, обвинените в изискванията на продължавано закононарушение, с две действия, посредством потребление на верижен трион са лишили два катализатора на обща стойност 4772,29 лв. от автомобилит без тяхно единодушие с желанието незаконно да ги присвоят.

Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото и двамата обвинени са осъждани на „ отнемане от независимост “ дейно за идентични действия.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 196, алинея 1, т. 2, вр. член 195, алинея 1, т. 4, вр. член 194, алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б „ а” и б. „ б “, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 Наказателен кодекс.

Предвид опцията обвинените да извършат друго закононарушение, прокурор е постановил задържането им за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР