Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишен мъж, заканил

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишен мъж, заканил
Коментари Харесай

Задържаха мъж за побой на жена и майка ѝ в дома им

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 49-годишен мъж, заканил се на две дами и им нанесъл телесни повреди.

На 07.08.2023 година към 22,00 ч. в гр. Нови Искър обвиненият А.Х. се заканил с ликвидиране на С.П., след което почнал да чупи посуда и да търси нож към себе си. След като не намерил подобен, обвиненият почнал да удря с ръце и крайници дамата по главата и тялото и й нанесъл лека телесна щета. 67-годишната майка на потърпевшата се пробвала да спре А.Х., само че той почнал да удря и нея и й нанесъл лека телесна щета. След това обвиненият се заканил на старата жена, че ще възпламени къщата й. Телесните повреди са породени по хулигански подбуди, като действието по отношение на С.П. е осъществено при изискванията на домашно принуждение.

По случая се води досъдебно произвеждане за закононарушения по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, по член 131 алинея 1, т.4, прочие 3, т.5а, т. 12, пр.1, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс и по чл.320а от Наказателен кодекс.

Обвиняемият няма адрес за престояване в страната. Предвид опцията да се укрие и да извърши друго закононарушение А.Х. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. Спрямо него е наложена възбрана за овакантяване на рамките на Република България.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР