Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 44-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 44-годишен мъж за
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура обвини мъж за кражба, извършена в условията на опасен рецидив

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 44-годишен мъж за осъществена кражба в изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив, оповестиха от пресцентъра на Районната прокуратура.

На 21.12.2021 година от каравана за бързо хранене на ул. „ Иван Вазов “ в гр. София, с 4 действия, обвиненият К.Н. откраднал непознати движимости от владението на Й.З. Около 00,25 часа К.Н. откраднал от караваната безалкохолни питиета и към 20 кенчета с бира. Около 01,47 часа обвиненият се върнал и откраднал газова гъба. След това от 02,15 до 04,00 часа К.Н. влезнал още два пъти в караваната и лишил от владението на Й.З. две газови бутилки и един таблет. Четирите действия са осъществени в изискванията на рисков рецидив, защото обвиненият е осъждан дейно 2 пъти за идентични закононарушения.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 196, алинея 1, т.1, вр. член 194, ал.1, вр. член 29, алинея 1, б. „ А “ и б. „ Б “, вр. член 26, алинея от 1 от Наказателен кодекс, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 до 10 години.

Предвид заплахата обвиненият да извърши друго закононарушение, дежурен прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение по отношение на К.Н. „ задържане под стража “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР