Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж за
Коментари Харесай

Обвиняват мъж, душил и удрял продавачка, за да ограби магазин

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 36-годишен мъж за обир, при който са използвани мощ и опасност по отношение на дами.

На 12.11.2023 година към 12,10 часа в магазин в кв. „ Ботунец " в гр. София, обвиненият М.М. лишил 600 лв., стек цигари и бутилка уиски от владението на чиновници в магазина, като използвал за това мощ и опасност. Душил и удрял с ръка в лицето едната служителка на магазина, в резултат на което й предизвикал лека телесна щета. След това заплашил нея и колежката й, като им споделил да отворят касата и да му дадат парите от нея, тъй като имал револвер, оповестиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост " за период от 3 до 10 години.

Обвиняемият е осъждан. Предвид опцията да извърши друго закононарушение или да се укрие, той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на обвинения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР