Софийска районна прокуратура обвини агресивен шофьор за причинена телесна повреда

...
Софийска районна прокуратура обвини агресивен шофьор за причинена телесна повреда
Коментари Харесай

Съдят агресивен шофьор в София

Софийска районна прокуратура упрекна нападателен водач за породена телесна щета по хулигански подбуди. Действията на лидера са били предхождани и от проявена експанзия при шофиране.

Според обвиняването към 15 часа на 6 август 2017 година потърпевшият лидер пътувал със служебния си автомобил по бул. " Цариградско шосе ", в посока ж.к. " Дружба ". Наближавайки спирка, намираща се директно на моста на пътния възел за слизане от " Цариградско шосе ", лидерът понижил скоростта автомобила, с цел да изчака в придвижването да се включи рейс на градския превоз, потеглящ от спирката.

Като понижил скоростта обаче лидерът чул тон от клаксон, приближаващ от автомобила зад него. Водачът не обърнал внимание и траял по пътя си в посока ж.к. " Дружба ".
Водачът спрял на идващия светофар, намиращ се на кръстовището сред булевардите " Христофор Колумб " и " Проф. Цветан Лазаров ". До него спрял и автомобилът, който го освиркал по-рано. В другата кола пътували обвиненият, брачната половинка му и двете им деца.

Като равнищата на колите се изравнили, обвиненият хвърлил в посока другия водач цялостна пластмасова бутилка от бира (2.3 литра). Вследствие на това лидерът на първата кола получил удар в дясната скулово - подочна област.

Пострадалият неотложно алармирал за случилото се на телефон 112. Малко по-късно денем обвиненият е открит и арестуван от служители на реда.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Срещу нападателния лидер е повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета, породена по хулигански, расистки или ксенофобски подбуди. Деянието се санкционира с до две години затвор или с пробация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР