Софийска опера и балет изразява искреното си възмущение и потрес

...
Софийска опера и балет изразява искреното си възмущение и потрес
Коментари Харесай

Софийската опера: Потресени сме от посегателството в Хирошима

Софийска опера и балет показва откровеното си отвращение и шок от похищението против Мемориалния парк на мира в Хирошима, за което японските управляващи ревизират двама чиновници от техническия екип на турнето на Операта в Япония.
Надраскаха с " Локо София " мемориала в Хирошима (ВИДЕО) Японската полиция към този момент търси причинителя на действието
Вчера Мемориалният комплекс на мира, отдаден на жертвите на атомната бомба от 6 август 1945 година, осъмна с надписи, измежду които и „ Локо София”.

„ Осъждаме този вандалски акт, който визира по неприемлив и неприличен метод паметта на жертвите на атомната бомбардировка от 06.08.1945 година Това е извънредно поругаване по хулигански подбуди на признака на една международна трагедия”, се споделя в позиция на Операта, подписана от шефа акад. Пламен Карталов.
България се извини на Япония поради надписа " Локо София " От Министерството на външните работи осъдиха дейностите
От там сервират извинения на японския народ, който стана „ жертва на недомислените действия на български жители, решили да изразят футболните си пристрастия по извънредно афектиран и неудобен начин”. „ Те би трябвало да понесат с цялата тежест на закона следствията от дейностите си”, се акцентира в известието.

Софийска опера и балет изрично се разграничава от причинителите и показва, че те нямат място в трупата и по тази причина приключват изцяло връзките си с тях.

От Операта са подготвени за всевъзможен тип подпомагане на японските управляващи при осъществяване на следствието по случая.

„ Признателни сме за великодушното гостолюбие, с което бяхме посрещнати на японска земя. Изразяваме откровеното си страдание, че плодотворната ни взаимна активност към този момент 20 години, отдадена на хубостта и изкуството, както и последните триумфални триумфи на представленията на „ Кармен “ и „ Турандот “ на Софийската опера и балет в Япония, бяха помрачени от този противен инцидент”, добавя акад. Пламен Карталов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР