Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски
Коментари Харесай

След експертизите: Адриан Антонов помел Ани и Явор със скорост от 106 км/ч

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против Адриан Антонов, който прегази Анна-Мария и Явор на пешеходна пътека. На 8 май 2023 година Адриан Антонов блъсна и умъртви на място младите влюбени Ани и Явор на столичния бул. „ Сливница “ късно вечерта, до момента в който пресичали.

„ Случаят е илюстративен за тежките и необратими последствия, които следват от неспазването на разпоредбите за придвижване по пътищата и в частност пренебрегването на рестриктивните мерки на скоростта “, обявиха от държавното обвиняване на брифинг в Съдебната палата.

Обвинителният акт против Адриан Антонов е импортиран след разпит на 17 очевидци, 11 експертизи и голям брой други доказателства, в това число и видеозаписи, стана ясно още от думите на прокурорите.

Със скорост от 106 км/ч обвиненият е блъснал пресичащите по пешеходната пътека Явор и Ани. Тялото на момичето е изхвърчало на 51 м от мястото на удара, до момента в който тялото на момчето се врязало в предното стъкло и навлязло отчасти в купето на автомобила. Колата е траяла придвижването си още към 300 метра, преди да се удари в крайпътен дирек и тялото на момчето също е изпаднало. И двамата пешеходци са починали на място, разясниха от обвиняването.

Посочиха още, че обвиненият е имал изрядно процесуално държание и не е ставал мотив за закъснение на следствието. Той е със възбрана да напуща страната, както и с отнета шофьорска брошура.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР