Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски
Коментари Харесай

Обвинения на баща и син за убийството на Евгения, напъхана в куфар

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против 36-годишния О. В. и 60-годишния П. В. за убийството на 33-годишната Е. В., осъществено преднамерено и по изключително непосилен за убитата метод. След гибелта Женя беше напъхана в куфар.

На О. В. е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 116.

От събраните в хода на предварителното произвеждане доказателства се открива, че обввиняемият О. В. и брачната половинка му Е. В. живели в апартамент в гр. София дружно с малолетния им наследник. О. В. бил ревностен и следял връзката на брачната половинка си посредством особено приложение, инсталирал и скрита камера в жилището им, заяви Софийска градска прокуратура.

На 12.10.2021 година О. В. взел решение да убие Е. В. Споделил с татко си – обв. П. В., и потърсил съвет от него по какъв начин тъкмо да извърши закононарушението.

На 13.10.2021 година сутринта двамата обвинени се срещнали в гр. Перник. Провели диалог, като П. В. дал на сина си препоръки и уточнения за метода на осъществяване на действието и прикриване на следите. П. В. посъветвал сина си да извърши убийството посредством удушаване, като решили, че е най-добре това да се случи в фамилното жилище в гр. София. П. В. заречен на О. В. да транспортира натрупа след действието със личния си лек автомобил и да го укрие в региона на хвостохранилище в околност край гр. Перник.



След това двамата обвинени се разделили, като О. В. се върнал в гр. София.
Около 14:30 часа на 13.10.2021 година Е. В. седяла в кухненския бокс на фамилното жилище. Обвиняемият О. В. минал зад нея и почнал да я души с ръце. Пострадалата се пробвала да се измъкне и изпищяла, само че обвиненият О. В. я повалил на пода, като траял да я души, до момента в който се убедил, че я е умъртвил.



След това се обадил на татко си и му съобщил, че е направил убийството. Обвиняемият П. В. незабавно тръгнал от гр. Перник с автомобила си. Спрял колата пред задния вход на блока на О. В. в гр. София. Поставил на ръцете си ръкавици и се качил в жилището при сина си. Двамата обвинени сложили натрупа на убитата Е. В. в черен железен куфар, облепили куфара с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила на обвинения П. В. Обвиняемият О. В. дал на татко си персоналната карта, банковите и други карти на името на убитата, които по-късно П. В. изгорил.
П. В. потеглил с колата си и с натрупа на Е. В. от София в посока към Перник, а обвиненият О. В. останал в фамилното жилище. В 16:50 часа П. В. изхвърлил куфара с натрупа на убитата в хвостохранилище наоколо до гр. Перник. Около 17:50 часа О. В. изхвърлил мобилния телефон на Е. В. до пешеходна алея наоколо до фитнес клуб. По-късно телефонът бил открит от очевидец. В опит да бъде употребен, информацията от телефона била изтрита.

Обвиняемият О. В. осъществил интензивност от името на убитата от мобилния ѝ телефон и нейните профили в приложения за връзка и в чатове, в това число изпратил известие до убитата си брачна половинка през негов профил. Старателно и поредно поддържал версия, че Е. В. е отишла на фитнес, по-късно щяла да се вижда с приятелки, само че не отишла на срещата. Същата версия след това повторил и пред полицията. Взел присъединяване и в издирването на брачната половинка си.
Трупът на Е. В. бил открит на 12.11.2021 година

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 15.10.2021 година Разследването е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП. Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото от Софийски градски съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР