Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж, опитал да изнасили и ограби столичанка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против И. Д., на 35 години, за опит за обезчестяване и обир, осъществени в изискванията на рисков рецидив.

Събраните в хода на следствието доказателства сочат, че на 24.06.2021 година към 20:20 ч. в гр. София потърпевшата Д. Т. се прибирала към дома си след работа. Тя слязла от рейс на спирка на всеобщия градски превоз на бул. „ Европа “ в региона на бензиностанция. Докато вървяла по улица, водеща към ж.к. „ Модерно предградие “, обвиненият я нападнал в тил, като я издърпал, хващайки я за блузата. Избутал я от тротоара в обраснал с шубраци терен, където я съборил на земята. Опитите му да раздра блузата на потърпевшата и да смъкна панталона ѝ останали без триумф, защото тя се съпротивлявала. Обвиняемият хванал лявата ръка на потърпевшата и я извил мощно, взел ѝ мобилния телефон и до момента в който Д. Т. продължавала да се съпротивлява, той продължавал с опитите да събуе панталона ѝ. Чули се гласове на преминаващи хора и обвиненият побягнал. При потърпевшата пристигнали девет лица, които възприели част от случилото се. Едно от тези лица се обадило на тел. 112 и подало сигнал. Междувременно, обвиненият бил видян от двама чиновници на 09 РУ-СДВР, които се намирали в региона на местопроизшествието. Непосредствено по-късно при полицейските чиновници тичайки пристигнали и момиче, които им съобщили, че мъжът, който тичал пред тях, е направил опит за обезчестяване. Служителите на реда незабавно се насочили към посоката на напредване на обвинения, настигнали го и го задържали.
свързани новини10929на 02.09.201911689на 28.06.2016
В хода на следствието са осъществени разпити на очевидци, оглед на местопрестъпление, освидетелстване, обиск и изземване, приобщени са материални доказателства, назначени и осъществени са ДНК-експертиза, оценителна и видеотехническа експертизи, приложени са информации и други документи.

При разпита си като обвинен в хода на досъдебното произвеждане И. Д. се признава за отговорен в осъществяване на закононарушение по член 199 Наказателен кодекс, само че не и за отговорен в осъществяване на закононарушение по член 152 от Наказателен кодекс.

Спрямо И. Д. се извършва мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР