Софийска градска прокуратура (СГП) разпространи тази сутрин позиция - реакция

...
Софийска градска прокуратура (СГП) разпространи тази сутрин позиция - реакция
Коментари Харесай

СГП: Не се влияем отвън, работим според морала и закона

Софийска градска прокуратура (СГП) популяризира тази заран позиция - реакция на мненията в общественото пространство от последните дни за работата на институцията, откакто от самия й връх - основният прокурор Иван Гешев - бяха направени самопризнания за неофициални връзки и контакти, а заместникът му Борислав Сарафов на процедура призна за " каузи на трупчета ".

Реакцията на Софийска градска прокуратура е във връзка следствия на лица, заемащи висши обществени длъжности, лица с имунитет, магистрати, членове на Министерски съвет и за закононарушения срещу републиката, за които е единствената способена прокуратура. Именно това се акцентира още при започване на изказването.

" Ръководството на СГП декларира, че всеки един прокурор от СГП извършва своите служебни отговорности кардинално, отговорно и обективно, по този начин както изискват моралът и законът.

Категорично считаме, че нито един прокурор не се е повлиял и няма да се повлияе при решение на каузи от изявления на лица, заемащи висши обществени длъжности.

Нито един прокурор от СГП няма да се поддаде на външни фактори, стоящи отвън обективните обстоятелства по преписките и делата, без значение от източника или интензитета им.

Ръководството на СГП заявява, че в границите на законовите си пълномощия СГП няма да допусне каквото и да е превишаване на същите или потреблението им за цели отвън наказателното произвеждане, още по-малко за основаване на публични настроения в една или друга посока по отношение на съответни обстоятелства и лица. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР