Софийска градска прокуратура привлече 39-годишния Р. Т. като обвиняем за

...
Софийска градска прокуратура привлече 39-годишния Р. Т. като обвиняем за
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора на автобуса, който блъсна 17-годишно момиче в София

Софийска градска прокуратура притегли 39-годишния Р. Т. като обвинен за причиняване на гибел при ръководство на моторно транспортно средство на пешеходна пътека.

На същия е повдигнато обвиняване за това, че на 21.01.2022 година към 19:57 ч. в гр. София, при ръководство на рейс, движещ се по бул. „ Царица Йоанна “ в региона на кръстовището с бул. „ Добринова канара “, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и не е пропуснал пешеходците да преминат пешеходната пътека при осъществяване на десен завой.

В разследване на това обвиненият е осъществил пътнотранспортно произшествие, считат от прокуратурата.

Пострадалата А. Н. на 17 години е била настанена в УМБАЛСМ „ Пирогов “ с работна диагноза „ политравма “ – с заплаха за живота, където на 24.01.2022 година умряла.

Разследването се води в Сектор „ Разследване на транспортни закононарушения “ към Отдел „ Разследване “ при Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

В хода на следствието предстоят разпити на очевидци, назначение на съдебномедицинска и автотехническа експертизи, както и осъществяването на други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая в сходство с условията на закона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР