Силна буря се разрази тази вечер в района на Гърмен

...
Силна буря се разрази тази вечер в района на Гърмен
Коментари Харесай

Силна градушка удари Гърмен и унищожи реколтата в Рибново

Силна стихия се развихри довечера в региона на Гърмен и близките села. По първична информация в резултат на поройния дъжд е наводнен третият етаж на постройката на общинската администрация.

" Това ни се случва за трети път, почистваме улуци, канали, само че когато е мощен проливен дъжд, водата намира слаби места в покрива, уточни Иса. Той добави, че следва да се вземе незабавно решение по отношение на казуса, тъй като наводненията повреждат компютрите и техниката в кабинетите ", сподели пред Българска телеграфна агенция кметът на Гърмен Феим Иса.

Буря с градушка се развихри довечера и над гърменското село Рибново, сподели още Феим Иса. Градушката, която на моменти е била с размерите на орех, е унищожила цялата годишна продукция. В Рибново хората отглеждат домати, чушки, картофи, боб и други култури, главно за персонални потребности. Реколтата е унищожена, а към този момент е късно да се засади нова, в селото има и към 30 фамилии, които отглеждат тютюн, сега кметът на Рибново и екополицаят вършат оглед в селото и покрайнините, с цел да видят какви са вредите, сподели още Феим Иса.

Бурята е провокирала свлачища и по пътя Рибново – Осеново. Има паднали камъни, банкетите по пътя са изровени от водата, само че пътят към този момент се разчиства, уточни кметът на община Гърмен. Той добави, че е почнало почистване и на улиците от пясък и тиня, почистват се и водостоци и задръстени шахти.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР