Софийска градска прокуратура поиска вчера постоянен арест за четиримата, заподозрени

...
Софийска градска прокуратура поиска вчера постоянен арест за четиримата, заподозрени
Коментари Харесай

Решават посред нощ за ареста на Ториното

Софийска градска прокуратура изиска през вчерашния ден непрекъснат арест за четиримата, обвинени като съучастници в отвличането на 25-годишния Адриан Златков. Заседанието за установяване на мярката на Ивайло Борисов, по прякор Ториното (34 г.), водачът му Мартин Марков (43 г.), както и на 37-годишния Георги Джамбазов и приятелката му Здравка Стефанова (35 г.) се очакваше да стартира към 20 ч през вчерашния ден. До публицистичното привършване на броя Софийският градски съд към момента не бе решил дали обвинените ще останат зад решетките.

Синът на търговеца на коли Тони Златков – началник на автокъща “Софавто ”, бе похитен в края на август. Адриан бе пуснат жив и здрав след 12 дни в плен, когато татко му заплати откуп от 700 000 лева
Искането за непрекъснат арест бе импортирано от обвинителите в 14,30 ч, само че юристите желаеха време, с цел да се срещнат с доказателствата. Преди това Марияна Тодорова, защитничка на Ториното, уточни, че клиентът й и водачът му Мартин Марков ще дават отговор за даването на двата автомобила – “Шкода Фабия ” и “Опел ”, употребявани от незнайните досега похитители. Адвокатката бе безапелационна, че Ториното отхвърля тези коли да са негови, само че въпреки всичко тя не изключва в предишното колите да са се водели на него или свързани с него лица или компании.

Другите двама – Георги и Здравка, които живеят като семейство, са упрекнати, че са снабдили бандитите със сръбски сим карти, през които е реализиран контакта с бащата на Адриан. Тони Златков е получавал есемеси с указания къде, по кое време и по какъв начин да съобщи откупа. Сръбската полиция и прокуратурата са помогнали на българските си сътрудници за следствието.

На разпитите в ГДБОП
Питали Баретата къде живее


От години Ториното е апетитен като дясна ръка на наказания като наркобос Златомир Иванов – Златко Баретата. Както писа “Труд ”, Баретата също е бил арестуван с четиримата при полицейската акция във вторник. Според юрист Тодорова Баретата не е бил разпитван за отвличането, а е отговарял на въпросите къде живее и какви коли кара. Баретата прекарал 20 часа в ГДБОП, след което го освободили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР