София. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева получи споразумението по програма

...
София. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева получи споразумението по програма
Коментари Харесай

Зам.-министър Амелия Гешева получи споразумението по програма „Предприемачество в областта на културата, културно наследство и културно сътрудничество“

София. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева получи съглашението по стратегия „ Предприемачество в региона на културата, културно завещание и културно съдействие “, с което се дава началото на новия интервал за поддръжка посредством Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
Документът бе подписан от държавния секретар на Кралство Норвегия Ингвилд Стуб и Иван Иванов, началник на Националното координационно звено за двата механизма и шеф на Дирекция „ Централно координационно звено “. На днешното събитие, което означи и 10 години от началото на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм в България участваха заместител министър-председателят Томислав Дончев и заместник-министрите на образованието Таня Михайлова, на правораздаването Николай Проданов, и на вътрешните работи Милко Бернер, които също получиха съглашения за стратегии, ръководени от съответните ведомства.
Общият бюджет е над 113,5 млн. евро и ще финансира действия и планове в предпочитаните браншове правораздаване, вътрешни работи, просвета и локално развиване, понижаване на бедността.
„ За мен днешният ден е извънредно значим, тъй като дружно с сътрудниците от Централното координационно звено и Офиса на финансовия механизъм ще сложим старта на новата стратегия „ Предприемачество в областта на културата, културното завещание и културното съдействие “, която Министерството на културата ще ръководи през сегашния програмен интервал. Аз имам вяра, че културата е идея, по тази причина тази стратегия е направена с идея и се надявам, че ще има доста бъдещи бенефициенти и сполучливо осъществени планове, с които ще съхраним нашите градове и райони “, съобщи зам.-министър Гешева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР