София. Заместник-министър Георгиев проведе среща с д-р Сейед Аббас Арагчи,

...
София. Заместник-министър Георгиев проведе среща с д-р Сейед Аббас Арагчи,
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев се срещна със заместник-министъра на външните работи на Иран д-р Сейед Аббас Арагчи

София. Заместник-министър Георгиев организира среща с доктор Сейед Аббас Арагчи, заместник-министър на външните работи на Иран. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Срещата сред двамата заместник-министри мина в духа на обичайно положителните връзки сред България и Иран. Георгиев акцентира, че през 2017 година бе маркирана 120-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки, което потвърждава съществуването на дълбоки и учредени на взаимно почитание връзки сред България и Иран.,,Ценим разговора и връзките сред нашите две страни ", сподели той. Осъществените през последните години визити на високо ниво и обменът на делегации способстват за идентифициране на съответни области за взаимоотношение.
Заместник-министър Георгиев означи със удовлетворение дейното съдействие в областта на туризма, културата, образованието, младежта и спорта и други Той уточни, че съществува необработен капацитет в търговско-икономическата област. България предвид на участието си в Европейски Съюз и стратегическото географско разположение съставлява мост, свързващ Изтока и Запада.,,Мисля, че това е тематика, която касае както комерсиалния стокообмен сред България и Иран, по този начин и търговско-икономическите връзки на Иран с Европейски Съюз. На територията на България се пресичат пет от осем транспортни коридора “, сподели още той.
Заместник-министър Георгиев означи, че България като външна граница на Европейски Съюз, която се оправя извънредно добре в опазването на сигурността от позиция на урегулирането на миграцията, високо цени напъните, които Иран поставя в противодействието на миграцията и трафика на опиати “.
Д-р Аббас Арагчи изрази признателност за гостоприемството на българската страна, като означи, че съществуват предпоставки за задълбочаване на съдействието в редица сфери от съвместен интерес както в двустранен проект, по този начин и по въпроси от интернационално и районно значение.
Двамата заместник-министри разискаха също нуждата от запазването на Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия, а също и рецесиите в района на Близкия и Средния изток, включително обстановката в Сирия и Афганистан.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР