София. В периода 2011-2014 година Столична община е похарчила 630

...
София. В периода 2011-2014 година Столична община е похарчила 630
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП - София: По Стратегията от 2011 г. Столична община похарчи 630 млн. лв., а въздухът сега е 5 пъти по-мръсен

София. В интервала 2011-2014 година Столична община е похарчила 630 милиона лв. за справяне с фините прахови частици, а въздухът в този момент в София е 5 пъти по-мръсен. Този резултат сподели одитът на Сметната палата през 2017 година Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на Българска социалистическа партия в СОС Калоян Паргов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR, оповестиха от пресцентъра на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - София .
" От май предходната година има нова Стратегия, в която са заложени три съществени ограничения - всеки месец миене на улици и канавки в София, само че цяла София, а не в някои региони по 2-3 пъти, а в други - нито един път. Освен това ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура най-сетне схванаха, че би трябвало да се откажат да купуват дизелови рейсове за градския превоз. Третата мярка е обвързвана с слагане на началото на справяне с отоплението на твърдо гориво, което е един от най-големите замърсители на въздуха. Истината обаче е, че тези ограничения са прекомерно закъснели. И те не вземат решение казуса генерално, а пробват да се оправят с резултата от казуса ".
Според Калоян Паргов освен Столична община, само че и страната би трябвало да има обществена екологична политика. Освен това, би трябвало да бъде обезпечен непоколебим надзор и тежки наказания за нарушителите на разпоредбите, свързани с чистотата на въздуха. " Очевидно е, че коства доста скъпо да живеем в чист и зелен град, разяснява той. - И метрото единствено не е задоволително, с цел да обезпечи чистотата на въздуха. Мисля, че би трябвало да бъде основан фонд за помощ на фамилиите, които не могат да си разрешат екопелети за отопление ".
В Сутрешния блок на bTV общинският консултант от групата на Българска социалистическа партия Иван Таков, който е и член на Комисията по Опазване на околната среда, земеделие и гори, пък съобщи, че замърсяването на въздуха в София не се дължи на климатичните условия.
" Управляващите в Следствен отдел към окръжна прокуратура се пробват да се оправдаят с тях, само че повода за мръсния въздух в града ни са безхаберието и отводът години наред да бъдат взети ограничения, сподели той. - Стигнахме до такава степен, че преди няколко дни виждахме това, което дишаме. А единствено до преди 7 месеца ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура отричаха въобще да има проблем ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР