София. В Хитрино държавата направи повече от това, което има

...
София. В Хитрино държавата направи повече от това, което има
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков: В Хитрино държавата направи повече от това разписаното като закони и морални правила

София. В Хитрино страната направи повече от това, което има написано като закони и морални правила. Това сподели пред публицисти Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . „ Първата грижа и отговорност на страната е обществената инфраструктура, а в Хитрино страната обезпечи финансов запас освен за еднократни помощи, само че и за въстановяване на вредите по частните собствености, имам предвид къщи и други постройки, без икономически такива, настрана от това страната много съответно, още в дните след нещастието, с изключение на осигурявайки финасовия запас, знаете - 5-те милиона лева, обезпечи кандидатстване по европейски фондове и Община Хитрино създава планове. Отделно страната обезпечи възобновяване незабавно на обществената инфраструктура - държавна соственост “, съобщи министър Нанков.
Той уточни за образец и държавната помощ за Община Хитрино, за няколко основни обекта, свързани с пътната и водната инфраструктура, като рехабилитацията на 9-километровата права от третокласния път Тимарево-Струйно. „ През цялата 2017 година страната, и с финансов запас, и с опцията, която обезпечи на Общината да кандидатства за евросредства, направи не малко. Винаги може и повече, само че страната ще си влезе в ролята и, когато приказваме за разходване на обществен запас, това, което се увещавам и убеждавам от управлението на Общината, е, че ресурсът в действителност се разходва целеосъобразно “, разяснява министър Нанков.
Той уточни, че не би трябвало събития като нещастието от преди 1 година в Хитрино да разединяват хората. „ Не би трябвало да остава горчивият усет, че има субективно систематизиране на средствата. Затова съм тук и ще беседвам с хората, с цел да чуя техните искания, по тази причина е Общественият съвет. Нито Общината, сама по себе си, нито кметът, нито Общинският съвет, нито страната би могла да удовлетвори в по-добра и справедлива степен потребностите на хората от един Обществен съвет. Мисля че по най-хубавия метод един сходен съвет може да отреагира и да задоволи потребностите на потърпевшите “, сподели още министър Нанков.
Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков е на посещаване в Хитрино във връзка навършването на една година от гърмежа на влакова комбинация в обитаемото място.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР