София. Употребиха справедливия гняв на хората срещу партиите и политиците,

...
София. Употребиха справедливия гняв на хората срещу партиите и политиците,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Управляващите легализираха обръчите си от фирми и готвят убийство на опозицията. Това е диктатура

София. Употребиха справедливия яд на хората против партиите и политиците, с цел да легализират обръчите си от компании и нахлуването на непознати ползи в българската политика. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изявление за Агенция „ Фокус “ по отношение на намаляването на държавната дотация за партиите от 11 на 1 лев за автентичен глас.

„ Не сме желали дотацията да остане 11 лева Предложихме всички умерено да обсъдим и рационално да понижим дотацията. Ние сме за понижение, само че обосновано, с оценка на риска и въздействието, а не с страсти и повдигане на популистки лозунги “, съобщи Нинова.

Тя уточни, че над два милиона българи са поискали точно понижаване на партийната дотация, само че означи, че нито един българин не е поискал партиите да се финансират от задгранични юридически или физически лица, от огромните компании, на които държавното управление раздава публични поръчки, от концесионерите на българските благосъстояния. „ Употребиха справедливия яд на хората против партиите и политиците, с цел да легализират обръчите си от компании и нахлуването на непознати ползи в българската политика. А и остана неусетно, че ръководещите отхвърлиха да поддържат предлагането на Българска социалистическа партия насъбраните в банкови сметки и неизползвани пари да се върнат в хазната. Аз съм сигурна, че народът би желал тези средства назад “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

На въпрос за какво партията ѝ е алармирала европейски институции за намаляването на дотацията Нинова отговори, че Европа върви в противоположна на нашата посока - там финансирането от бизнес се не разрешава или лимитира, тук се отваря. „ Европа вижда в това опция за политическа корупция и в отчета на групата на страните, борещи се против корупцията (ГРЕКО) написа, че този развой се подлага на мониторинг. Има още нещо - в съответния случай у нас става дума за ликвидиране на опозицията. Никоя компания няма да ѝ подари средства, тъй като опозицията не разпределя порциите на властта, а и всеки дръзнал да я подкрепя , ще бъде осъден. А ръководство без съпротива е тирания “, съобщи Нинова. Тя добави, че това е развой, в който е участник към този момент три години. „ Първо желаеха да ни обезличат, като ни раздадат постове и пари. Като отказахме, започнаха неистини, злословие, мачкане на наши кметове, депутати и хора по места. И на това устояхме. Сега е третата стъпка- финансово да ни унищожат. Ще ни е мъчно, само че и това няма да успее “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ” 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР