София. Убедена съм, че единственият път, който гарантира нашето добро

...
София. Убедена съм, че единственият път, който гарантира нашето добро
Коментари Харесай

Евродепутът Ева Майдел откри Европейски клуб в столичното 144 СОУ „Народни будители“

София. Убедена съм, че единственият път, който подсигурява нашето положително бъдеще, е Европа. Моето обръщение към младите е да бъдат дейни и космополитни европейци, като в това време съхраняват и почитат български обичаи и знаци като писмеността и богатата ни културата, тъй като силата на Европа е в съдействието и многообразието. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на откриването на Европейския клуб в 144-о СОУ „ Народни будители “ в София, дружно с шефа на учебното заведение Величка Николова, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) бе и специфичен посетител на церемонията по награждаване на спечелилите в състезанието за есе на тематика „ Съвременните будители на Европа “. В състезанието, проведен взаимно със столичното 144-о СОУ, се включиха повече от трийсет ученици на учебното заведение по изкуства. Тримата с най-голям резултат получиха от българския евродепутат Ева Майдел покана за посещаване на Европейския парламент в Брюксел. “Щастлива съм, че означаваме Деня на националните будители в едно същинско огнище на културата и изкуството, каквото е вашето учебно заведение. Основният смисъл да организираме сходни състезания е да подтикваме интензивността и творчеството на учениците, да ги предизвикваме да показват персонално и аргументирано мнение по въпрос, по който няма еднопосочен правилен отговор. Това са умения, от които младите ще имат все по-голяма потребност в живота си, “ съобщи Ева Майдел по време на церемонията по награждаване.
Българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП работи по редица планове в България, насърчаващи осъвременяването на просветителната система. Майдел е и съ-инициатор на обединяването „ Образование България 2030 ”, подкрепено от заместник-председателя на Европейска комисия отговарящ за работни места, напредък и конкурентоспособност Юрки Катайнен. Визията на ОБ2030 е до 2030 година българското обучение да обезпечава еднакъв достъп до благоприятни условия за развиване и образование в крайник с 21 век за младежите в България. Ева Майдел е и измежду уредниците на Националната акция " Научи ме да умея ", която има за цел да развива уменията, нужни за сполучлива кариерна реализация измежду младежите в България. Към момента с помощта на акцията образование са получили над 450 възпитаници, като стремежът е да се доближат над 1000 възпитаници до края на образователната година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР