София. Традиционното слово на почетния председател на ДПС Ахмед Доган

...
София. Традиционното слово на почетния председател на ДПС Ахмед Доган
Коментари Харесай

Реакции след речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган

София. Традиционното слово на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган пред елита на партията по случай настъпването на Новата 2019 година провокира политически мнения в Народното събрание. В речта си Доган декларира, че формата за смяна на модела на ръководство на страната е програмен кабинет за ускорено догонващо развиване на България по отношение на междинния стандарт в Европейския съюз. Според него обаче нито една партия няма потенциал за постигането му, само че Народното събрание има този запас.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че болшинството има съответната социална поддръжка и уточни, че евроизборите могат да бъдат отзив за думите на Ахмед Доган. „ Той споделя, че страната ни не се нуждае от предварителни избори, а що се касае до концепцията му за програмен кабинет – имаме парламентарно болшинство. В немалка част за законопроектите, които не са част от управническата стратегия и не са в съдружното съглашение, ние получаваме парламентарна поддръжка и от опозицията. Това демонстрира фактически национално отговорно държание на някои от парламентарните групи, без значение, че са в съпротива на днешния парламент “, сподели още Цветанов.
Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Ахмед Доган слага вярна диагноза на болежките на обществото, само че неверно лекуване. „ Диагнозата, че бедността и неравенствата са проблем номер едно на обществото, че стопанската система не се развива с нужните темпове, че се отдръпват задгранични вложения е вярна и тя съответствува с нашата. Предложението за лекуване – програмно държавно управление, в което да вземат участие всички показани в Народното събрание партии, за нас е невъзможна формула “, сподели Нинова. Тя разясни, че причина за това е, че този парламент е с изчерпано доверие. „ Преведено на наличен език словотo на Доган значи държавното управление да подаде оставка, защото очевидно към този момент има опция “, съобщи Нинова.
Във връзка с концепцията за програмен кабинет националният представител от „ Обединени патриоти “ и водач на НФСБ Валери Симеонов уточни, че това са фантастични хипотези. „ Трябва ли да се разяснява речта на Ахмед Доган, сякаш това е най-важното политическо събитие на последната седмица? Не мисля по този начин. По-скоро бих направил отпратка към най-известната книга на Джером Джером - „ Празни мисли на един празен човек “. Трансформирано на български във връзка с неговите хрумвания там за не знам си какъв кабинет, бих споделил: „ дръндарска кокошка просо сънува “, сподели още Симеонов.
Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че персони и водачи като Ахмед Доган се раждат на 100 години един път и че страната ни има потребност от тях. „ Мисля, че всяка година думите на господин Доган се чакат и от медиите, и от анализаторите, и от обществеността. И това е обикновено и е разбираемо. Ние от Движение за права и свободи доста съществено работим върху стратегия за ускорено догонващо развиване на страната. Това е и нашият апел към систематичните партии – да създадем нужното и нужното за ускореното догонващо развиване по отношение на Европейски Съюз “, сподели още Карадайъ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР