София. Тържествена церемония по удостояване с висши офицерски звания на

...
София. Тържествена церемония по удостояване с висши офицерски звания на
Коментари Харесай

Военнослужещи от Българската армия бяха удостоени с висши офицерски звания

София. Тържествена гала по почитане с висши офицерски звания на военнослужещи от Българската войска се състоя през днешния ден в Президентството на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата. На церемонията участваха президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев.
С укази на президента трима военнослужещи бяха удостоени с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “, считано от 19 август 2017 година, и от същата дата ще встъпят в нови длъжности.
Полковник Красимир Кънев беше назначен на длъжността „ Директор на дирекция „ Стратегическо обмисляне “ в Министерството на защитата.
Длъжността „ Началник на щаба на Сухопътните войски “ ще заеме полковник Николай Караиванов.
Полковник Васил Събински беше назначен на длъжността „ Директор на дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи “ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР