София. Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец е

...
София. Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец е
Коментари Харесай

Христо Григоров, БЧК: Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец е демонстрация, че в света има хора, които мислят за хората

София. Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец е проява, че в света има хора, които мислят за хората. Това сподели ръководителят на БЧК Христо Григоров по време на второто издание на „ Училище за човечност “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Днес е един прекрасен ден за международната народна власт. Днес е една проява, че в света има хора, които мислят за хората. 20 млн. души в 191 страни празнуват Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май. Застанали зад концепцията на Анри Дюнан, те са хората, които носят упования и вяра “, съобщи Григоров.
Той напомни, че предходната година БЧК навърши 140 години. „ 140 години ние градихме един престиж, с цел да може в този момент да кажем, че нашата организация е една от най-разпознаваемите филантропични структури в страната. Преди 27 години ние поехме БЧК и успяхме да стъпим върху основите, градени от нашите предшественици. Заедно успяхме да построим една огромна къща на положителното, в която всеки човек, който им потребност от помощ, я получава “, сподели още Григоров и уточни, че сега няма по-мощна конструкция в страната, която да оказва помощ на хората. „ За разлика от политиците, чието мото е „ разделяй и владей “, ние въведохме мотото „ обединявай и решавай “. И по тази причина сме толкоз ефикасни – тъй като успяхме да обединим всички в тази страна. Без да се интересуваме от религиозни и партийни такъми, ние оказваме помощ на всеки, изпаднал в потребност “, сподели още той. Григоров изясни, че БЧК разполага с 20 000 доброволци.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР