София. Столични полицаи задържаха група чужденци, продавали неистински златни накити

...
София. Столични полицаи задържаха група чужденци, продавали неистински златни накити
Коментари Харесай

МВР: Столични полицаи задържаха група чужденци, продавали неистински златни накити по измамен начин, а в някои от случаите използвали за заплаха и оръжие

София. Столични служители на реда задържаха група чужденци, продавали неистинен златни украшения по излъган метод, а в някои от случаите употребявали за опасност и оръжие. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
От Столична дирекция на вътрешните работи приканват пострадали от сходен жанр похищения, които не са потърсили подпомагане в полицията, да подадат сигнал в най- близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.
В резултат на извършена полицейска интервенция за определяне и задържане на непознати жители, предложили неистинен златни украшения в региона на основни пътни артерии в и към столицата, на 31 юли чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи задържаха трима мъже, румънски раждани, съпричастни към сходни закононарушения. В хода на следствието е открито, че тримата употребявали заучена скица, а точно: Спирали с лек автомобил с задгранична регистрация, имитирайки повреда, с отворен челен похлупак, в крайното платно или в спешната лента и махали с ръце към преминаващите около тях коли. Когато някой лидер отбиел, с цел да им се притече на помощ, те на непознат език обяснявали, че са закъсали с автомобила и се нуждаят от пари. В подмяна предложили златни украшения, /неистински/ а когато някой откажел прибягвали и до закани с оръжие. Тримата са арестувани с полицейски ограничения до 24 часа. След отчет на събраните материали в Софийска районна прокуратура един от румънците е с повдигнато обвиняване за закононарушение по член 198 от Наказателен кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа. Работа по документиране на цялостната им незаконна активност продължава. От Столична дирекция на вътрешните работи приканват: Ако има пострадали от сходен жанр похищения, които не са потърсили подпомагане в полицията да подадат сигнал в най- близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР