София. Служители на Дирекция Вътрешна сигурност“–МВР анкетираха преминаващите през ГКПП-Връшка

...
София. Служители на Дирекция Вътрешна сигурност“–МВР анкетираха преминаващите през ГКПП-Връшка
Коментари Харесай

Старши комисар Румен Ганев: Противодействието на корупцията изисква системен подход, необходими са мерки по превенция

София. Служители на Дирекция „ Вътрешна сигурност “–МВР интервюираха преминаващите през ГКПП-Връшка чука. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Инициативата се осъществя по план „ Остани чист, кажи НЕ на корупцията! “. Днешното проучване на преминаващите през северозападния граничен пункт имаше за цел да изследва усещанията на жителите от контактите им със чиновници на Министерство на вътрешните работи. Доброволци презентираха вероятните канали за подаване на сигнали за корупция и непозволени дейности от страна на чиновници на вътрешното ведомство. Водачите на коли и техните спътници получиха осведомителни материали, направени по плана.
Превантивната самодейност на ГКПП-Връшка чука персонално поддържаха старши комисар Румен Ганев – шеф на Дирекция „ Вътрешна сигурност “-МВР, старши комисар Петър Коцин – шеф на ОДМВР-Видин, комисар Валентин Ванков – шеф на ГПУ-Брегово и Лъчезар Попиванов – зам.-областен шеф на област Видин. Участваха и сътрудници по плана от бранш „ Вътрешен надзор “ при Министерството на вътрешните работи на Република Сърбия.
„ Противодействието на корупцията изисква систематичен метод. Освен следствия са нужни и ограничения по предварителна защита. И този план е част точно от предварителната защита “, акцентира старши комисар Румен Ганев. „ Без дейната позиция на всеки един от нас мъчно бихме се справили с корупцията. Слоганът на плана „ Остани чист, кажи НЕ на корупцията! “ е обръщение към жителите – да не се поддават на корупционен напън и с държанието си да не подтикват такива прояви “, уточни шефът на Дирекция „ Вътрешна сигурност “.
Освен анкетирането на преминаващите през граничните пунктове и популяризирането на потребна информация посредством флаери и рекламни материали, в ход е и инсталирането на билбордове на територията на страната. На тях са изписани слогана на акцията и националния телефон за сигнали за корупция в системата на Министерство на вътрешните работи +359 2 982 22 22.
Дейностите по плана „ Остани чист, кажи НЕ на корупцията “, изпълняван от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, целят да покачат информираността и доверието на жителите в активността на полицията и държавната администрация.
Кампанията започва през месец юни на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак-Вама Веке, а през месец юли самодейността продължи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Русе-Гюргево. Предстоят начинания и на други гранични пунктове.
Проектът се осъществя в партньорство с Главна дирекция „ Антикорупция “-Румъния, Национален антикорупционен център-Молдова, бранш „ Вътрешен надзор “ при Министерството на вътрешните работи на Сърбия, бранш „ Професионална работа, предварителна защита и честност “ на Министерството на вътрешните работи на Северна Македония, Областните администрации в РБългария, Русенският университет „ Ангел Кънчев “, Югозападният университет „ Неофит Рилски “ –Благоевград, Академията на Министерство на вътрешните работи, Синдикални федерации на чиновниците от Министерство на вътрешните работи, Асоциацията на криминолозите в България и други неправителствени организации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР