София ще е домакин на най-големия политически ЛГБТИ (лесбийки, гейове,

...
София ще е домакин на най-големия политически ЛГБТИ (лесбийки, гейове,
Коментари Харесай

София ще е домакин на най-голямата политическа ЛГБТИ конференция в Европа

София ще е хазаин на най-големия политически ЛГБТИ (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора) конгрес в Европа през 2020 година.

Столицата ни ще одобри за повторно семейството на годишната конференция на ИЛГА-Европа. За пръв път тя се е провела у нас през 2006 година

" Изключително сме разчувствани от опцията да домакинстваме събитие от такава значимост и подобен мащаб. Конференцията събира над 500 делегати от цяла Европа и служи като платформа за взимане на решения за бъдещето на ЛГБТИ придвижването на нашия континент. Различните страни в Европа съществуват в доста разнообразни действителности и тъкмо по тази причина считаме, че е същински значимо гласът на страните от Източна Европа и Балканите да бъде чут ", споделят уредниците.



Кандидатурата на София е издигната от фондациите ГЛАС, Билитис и Младежката ЛГБТ организация Действие. През април тази година същите три организации откриха Rainbow Hub - първият общностен ЛГБТИ център в България. Освен това, в съдействие с Българския хелзинкски комитет, Куиър отряд и индивидиуални деятели, трите организации стоят в основата на София Прайд.

" ИЛГА - Европа " е интернационална неправителствена организация, работеща за тъждество в правата на лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора (ЛГБТИ) в Европа. Организацията работи с Европейския съюз, Съвета на Европа, Организацията за Сигурност и Сътрудничество в Европа по повод спазването на човешките права на ЛГБТИ хората и в частност, правото им на леговище, отбрана от закононарушенията от ненавист и словото на ненавист, обучение, право на работа, право на семейство, правото на независимост на сдружаване, събиране и изложение, правото на здравна помощ, различаване на правния пол и пр.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР