София. С честванията на 180-годишнината на Левски успяхме да накараме

...
София. С честванията на 180-годишнината на Левски успяхме да накараме
Коментари Харесай

Васил Василев, комитет „Васил Левски“: С честванията на 180-годишнината на Левски успяхме да накараме хиляди български деца да разберат какво е свобода

София. С честванията на 180-годишнината на Левски успяхме да накараме хиляди български деца да схванат какво е независимост. Това сподели ръководителят на Изпълнителното бюро на Общобългарски комитет „ Васил Левски ” Васил Василев по време на заключителното съвещание на Националния предприемчив комитет за честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, съобщи кореспондент на Агенция Фокус “ . В съвещанието взеха присъединяване и кметовете на Ловеч и Карлово - Корнелия Маринова и доктор Емил Кабаиванов.
Васил Василев посочи че преди година тримата са се събрали дружно, с цел да предложат на държавното управление 2017 година да бъде оповестена за година на Левски заради 180-годишнината от рождението му. „ Нашето предложение беше напълно признато и страната даже отпусна обилни средства за съвсем всички начинания, които се организираха. В рамките на цялата страна и на стотиците разнообразни звена, които подеха акцията, имаше безчет доста начинания. И това се случи, тъй като Левски е идеология на българския дух – никой различен народ няма това, което ние имаме. Той е съчетал в себе си освен битката за независимост, храбростта, смелостта и честността, само че и е развил всичко това за цялостната визия на народа ни. Той е това, което всички българи желаят. Българите и България заслужават това, което Левски разказва в своите завещания, поради това годишнината имаше доста мощни резултати. Когато обобщавахме всичко, се оказа, че над 250 общини в България са извършени разнообразни начинания по отношение на тази знаменателна годишнина – това демонстрира, че целият народ е взел участие в тези празнувания. Успахме да накараме хиляди деца, хиляди българчета, да схванат какво значи независимост “, сподели още той и посочи, че това е методът, по който страна и общини могат да взаимодействат в името на националните цели.
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова изясни, че това е едно от най-дълбоко смислените неща, които като човек с над 25-годишен опит е правила. „ Това е една сплотяваща концепция, която стимулира както и локалната власт, по този начин и доста учебни заведения и културни институти, които заработиха на доста по-активни обороти. Още се вълнувам от това, което претърпях, от отношението на хората, от това по какъв начин науката отиде на налично място, с цел да споделя на децата и да направи Левски наличен и непосредствен, защото дълги години той беше като икона, като нещо далечно. Но ние успяхме да създадем по този начин, че потребността от него да се почувства същински “, сподели още Маринова и посочи, че от самото начало страната им е оказвала цялостна поддръжка.
Кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов разяснява, че задачата, която са си сложили, е била не да се повтарят юбилейни празнувания, каквито е имало през годините, а да се опитат по човешки метод да опишат и да създадат Левски наличен за другите възрасти. „ Когато децата приказват за Левски – от това по-ценно няма. Благодаря на всички, с които дружно работихме през тази значима за нас просвета – и на страната в лицето на Министерството на културата, Министерството на финансите и Министерството на образованието “, сподели още Кабаиванов.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР