София. Разликата при либерализацията на каботажа за камионите и за

...
София. Разликата при либерализацията на каботажа за камионите и за
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Курумбашев: Разликата при либерализацията на каботажа за камионите и за автобусите е „Европа на два морала“

София. Разликата при либерализацията на каботажа за камионите и за рейсовете е „ Европа на два морала “. Това сподели Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, и на Комисията по превоз и туризъм в Екологичен потенциал (ТРАН) по време на полемиката за предлагането на Европейската комисия (ЕК) за промени на общите правила за достъп до интернационалния пазар на автобусни транспорти във втория „ Пакет за подвижност “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Държавите от Централна и Източна Европа имат лидираща позиция във връзка с камионите и по тази причина по-нататъшната либерализация би трябвало да се забрани. Държавите от Западна Европа имат лидираща позиция във връзка с рейсовете и за това либерализацията би трябвало да се позволи “, по този начин Курумбашев изясни „ Европа на два морала “.
„ Когато вие вършиме бизнес, това би трябвало да се спре, когато аз върша бизнес – това би трябвало да се разшири. Мисля, че логиката е елементарна “, разяснява Курумбашев.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР