София. Разкрити са две нелегални мобилни станции за зареждане с

...
София. Разкрити са две нелегални мобилни станции за зареждане с
Коментари Харесай

София: Разкрити са две нелегални мобилни станции за зареждане с гориво, иззети са 9500 литра петролни продукти

София. Разкрити са две незаконни мобилни станции за зареждане с гориво, конфискувани са 9500 литра петролни артикули. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ . Служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ към митница „ Столична “ са разкрили двете незаконни мобилни станции. Съоръженията са били в два микробуса, паркирани в кв. „ Младост “. Разкрити са и два гаража, превърнати в хранилища за незаконни горива. Иззети са общо 9500 литра петролни артикули с аромат на дизелово гориво. На 27 декември 2018 година митническите инспектори правят инспекция на двата микробуса, паркирани наоколо един до различен. В товарния отсек на единия микробус са открити 2 PVC куба, всеки с съдържимост по 1000 литра, съдържащи петролен артикул. В товарното помещение на втория е открит еднакъв PVC куб, съдържащ също течност с аромат на петролен артикул. Към съдовете за предпазване са инсталирани и револвери с брояч, позволяващи зареждането на автомобилни резервоари.
В хода на инспекцията са открити следи от автомобилни гуми, по които е имало разлято гориво. Същите водели към 2 гаражни кафези. В водача на микробуса са открити ключове, посредством които са отворени вратите към гаражните кафези. В едната клетка митническите инспектори откриват 6 броя 1000-литрови PVC куба, цялостни с нефтопродукти. Във втората клетка е открит единствено един PVC куб, съдържащ към 500 л от същата течност.
От арестуваните горива са взети проби за лабораторен разбор. До привършване на инспекцията не са показани документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР