София. Протестът, който организира БСП за застрояването в кв. Дружба“

...
София. Протестът, който организира БСП за застрояването в кв. Дружба“
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Организираният от БСП протест в кв. „Дружба“ е поредното им усилие да се представят като защитник на обществения интерес

София. Протестът, който провежда Българска социалистическа партия за застрояването в кв. „ Дружба “ е следващото изпитание на партията да се показа като бранител на публичния интерес. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ С общия организационен проект на квартала от 2007 година има една част, която е откъсната от парка. Част от нея към този момент е застроена. В тази част попада и един частен парцел, за който основният проектант на София Здравко Здравков отхвърли, в подробния организационен проект, да заложи застрояване, след което неговото решение беше обжалвано. То взе страната на притежателите на парцела “, съобщи Фандъкова. Тя уточни, че сега основният проектант е упълномощил и нов проект, с цел да може да се резервира този терен, който също се апелира. „ В момента аз не зная каква е тъкмо повода, тъй като решение няма за строителство. Но за какво тъкмо в този момент взеха решение сътрудниците от Българска социалистическа партия да вършат митинг, не мога да кажа. Мога единствено да предположа. Настояването да се изкупи в този миг парцел, значи, гледище да се дадат едни пари на избрани хора “, акцентира столичният кмет.
По думите й в кв. „ Дружба “ има към 200 такива проблема. „ Тоест, в случай че изберем единия проблем да го решим с пазаруване, без да има потребност, в този миг предстоят каузи и решения на съда. Ние вършим всичко допустимо и всички старания да не допуснем и тази част от парка да бъде отделена и дадена за строителство “, сподели Фандъкова. По думите й оградата на тази част е право на притежателя. „ Искам единствено да напомня, че преди няколко години, ние с основния проектант и тогавашния екип на Министерството на районното развиване, настояхме да не се позволяват така наречен „ ажурни огради “. Възможността на притежателите, когато става въпрос за зелени пространства или съществени пътни артерии, не се позволява да се слагат такива огради. Те не водят до нищо, с изключение на, че лимитират достъпа. Парламента не одобри това искане и сега фактически притежателите имат право да се сложат такива огради. Но това не води до нищо, тъй като те нямат опция сега да строят “, посочи още кметът на София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР