София. При 120 съоръжения от проверени 3808 са установени отпадъци.

...
София. При 120 съоръжения от проверени 3808 са установени отпадъци.
Коментари Харесай

АПИ: При 120 съоръжения от проверени 3808 са установени отпадъци

София. При 120 уреди от тествани 3808 са открити боклуци. Около половин милион лв. ще коства почистването на подмостовите пространства. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ .
Битови и строителни боклуци, гуми, депозиране на сено и развъждане на животни под оборудванията са главните констатации от осъществените инспекции на мостовете по републиканската пътна мрежа. До 23 август са тествани 3 808 уреди. Нерегламентирано потребление на пространството под мостовете и прилежащия им сервитут има при 120, заяви на брифинг ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски. Работата на специалистите продължава и следва на откритите извършители, взаимно с способените органи - Регионална инспекция за опазване на околната среда и общините, да се сформират актове по Закона за административните нарушавания и санкции. Санкцията за физическите лица е от 200 до 500 лева, а за юридическите от 1000 до 3000 лева Там, където нарушителите не може да бъдат открити ще премахнем непозволено струпаните боклуци за сметка на бюджета, акцентира Терзийски.
Размерът на средствата за почистването на боклуците се прецизира и сега се изготвят спомагателни задачи към пътните ръководства. Прогнозата е, че ще отидат не по-малко от половин милион лв.. За страдание вместо за настоящ ремонт и поддържане на пътищата, за изкърпване на настилките, за възобновяване на маркировката на второкласната и третокласната мрежа и за обезопасяване на секторите ще би трябвало да ги хвърлим за разчистване на отпадъци, които недобросъвестни жители, компании и организации са разпръснали, акцентира Терзийски. Апелирам жителите да не изхвърлят битовите и строителните си боклуци освен в сервитута на мостовите уреди, а изобщо на нерегламентирани места, тъй като с цел да бъдат предотвратени последствията от техните дейности се бърка освен в нашия джоб, само че и в техния в това число, съобщи Терзийски и акцентира, че опазването на околната среда зависи освен от институциите, само че и от всеки български жител.
Разчистването на пространствата към някои уреди стартира и задачата ни е премахването им да завърши доникъде на септември, сподели още ръководителят на УС на АПИ.
Голяма част от откритите нарушавания са под уреди, които са в обитаемоте места или в непосредствена непосредственост до тях. Например захвърлени автомобилни гуми са открити под моста при 17-ти км на път III-208 Провадия - Дългопол и община Провадия е известена да ги отстрани. Строителни материали и машинизация са установени и под оборудването при 63-ти км на път III-609 в Дряново.
През летните месеци някои замеделски стопани употребяват пространството под мостовете за краткотрайно депозиране на бали със сено и плява или за развъждане на кокошки и овце. Пространството под оборудване над река Бели Вит на път III-3701 в Тетевен е било обособено за развъждане на животни като мястото е било оградено с греди, дъски и талашитени плоскости. На същия път единствено че на оборудване на 100 места от първото е изработен курник. Временните селскостопански заграждения към този момент са отстранени. Обособени пространства за развъждане на животни са открити и под моста в село Крушаре на път II-53 Сливен - Ямбол. Сено е открито и под надлез на път II-23 Кубрат - Русе в Русенска област и на път II-48 Омуртаг - Котел на територията на село Тича.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР