София. Председателят на Комисията по външна политика и ръководител на

...
София. Председателят на Комисията по външна политика и ръководител на
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по външна политика и ръководител на българската делегация в ПАСЕ Джема Грозданова е избрана за зам.-председател на Парламентарната асамблея

София. Председателят на Комисията по външна политика и началник на българската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Джема Грозданова бе определена за заместник-председател на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Тази позиция ще ѝ даде опция да взе участие в съвещанията на управителния орган на Асамблеята и надлежно във вземането на значими решения. Тази година следва избор на общоприет секретар на Съвета на Европа, както и вземането на решение за присъединяване на Русия в Комитета на министрите. Очаква се също да излезе отчетът за България по постмониторинговия разговор с ПАСЕ. Асамблеята регулярно взе участие и в избора на съдии в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ).
Председателят на Комисията по външна политика и началник на българската делегация в ПАСЕ Джема Грозданова е докладчик на Съвета на Европа по процедурата на мониторинг на спазването на поетите задължения и отговорности на Украйна. Избирана е за заместник-председател на ПАСЕ през 2009 - 2011 и през 2015 - 2016 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР