София. Празникът на военния парашутист от Българската армия ще бъде

...
София. Празникът на военния парашутист от Българската армия ще бъде
Коментари Харесай

Министерство на отбраната: На 18 октомври отбелязваме празника на военния парашутист от Българската армия

София. Празникът на военния парашутист от Българската войска ще бъде маркиран на 17 октомври, с ден на отворени порти в 68-ма бригада Специални сили в Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата . Военнослужещите от специфичните сили ще почетат паметта на починалите в работа на Родината с поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи пред параклиса „ Свети Йоан Рилски Чудотворец “. В 17.00 часа в зала „ България “ на Конгресния център в Пловдив ще стартира тържествено заседание, на което ще бъдат наградени военнослужещи, показали висок професионализъм при осъществяването на дилемите си.
На 18 октомври Денят на военния парашутист ще бъде маркиран в София с тържествени церемонии по поднасяне на венци и цветя в Алеята на парашутиста в централните софийски гробища (от 10.30 часа) и пред паметната плоча на починалите парашутисти на площад „ Народно заседание “.
Във военния обред в символ на поклонение към военните парашутисти, отдали живота си за свободата на Отечеството, който ще стартира в 12.30 ч. пред паметната плоча на починалите парашутисти на площад „ Народно заседание “ ще вземат участие министърът на защитата Красимир Каракачанов, заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската войска, военнослужещи от специфичните сили, ветерани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР