„София Прайд“ се проведе за 14 път, с богата музикална

...
„София Прайд“ се проведе за 14 път, с богата музикална
Коментари Харесай

След „София Прайд“: Има ли толерантност към различните

„ София Прайд “ се организира за 14 път, с богата музикална стратегия и обичайните претенции за приемливост и ценене на правата на хората с друга полова ориентировка. Има ли приемливост към другите и да бъдат ли позволени еднополовите бракове – тези въпроси дискутираха в „ Тази заран “ Радослав Стоянов - член на организационния комитет на „ София Прайд “ и Ивайло Тончев от гражданска самодейност „ Поход за фамилията “.

Стоянов беше безапелационен, че след събития като „ София Прайд “ се трансформират настройките в обществото. Според него при започване на самодейността в България отношението е било „ аморфно “, до момента в който в този момент реакциите са полюсни.

„ Ние имаме вяра, че тези хора имат право да заявят в какво имат вяра, само че ние виждаме, че в международен мащаб се постанова една политика на одобрение на нещо, което в продължение на хилядолетия е било отхвърляно. Ние заставаме на позиция, че не може нещо, което от 20-30-40 е проблем в обществото, да бъде разширявано по този метод “, отговори Тончев.

Радослав Стоянов изясни, че е отчаян от равнището на дебата по тематиката. По думите му 10 хиляди души са посетили „ София Прайд “ тази година и чака все по-често да се дискутират проблемите на ЛГБТИ общността.

„ Когато за първи път осъзнах половата си ориентировка не усещах поддръжка отникъде и от никого. Осъзнаваш, че си друг от най-близките си. Намерих поддръжка във обстоятелството, че доста хора като мен водят благополучен живот. За мен „ София Прайд “ е значим, тъй като дава кураж “, добави той.

Тончев съобщи, че в деня на „ София Прайд “ се провеждат шествия в поддръжка на обичайното семейство, тъй като: „ Има корист с субстанции, психологични разстройства, принуждение. Според американската статистика 69% от всички нови случаи на СПИН са от хора са хомосексуална ориентировка, а те са единствено 2,5% “.

Според Стоянов събеседникът му показва по неточен метод статистиката, а цифрите не са достоверни. Той съобщи, че е несериозно да се приказва за проучвания, без да се загатват съответните създатели. „ Трябва да е алена линия за всеки фен, че индивидът, който показва тези данни или не ги схваща, или съзнателно ги изопачава “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР