София. Правителството прие отправените от концесионерите предложения за удължаване с

...
София. Правителството прие отправените от концесионерите предложения за удължаване с
Коментари Харесай

С 15 години се удължават три концесионни договора за добив на подземни богатства

София. Правителството одобри отправените от концесионерите оферти за удължение с по 15 години на концесионните контракти за рандеман на естествени благосъстояния от находищата „ Бели извор “, област Враца, „ Коритна “, област Ловеч, и „ Димов дол “, област Смолян. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
От първите две залежи се добиват мергели за произвеждане на цимент. Концесионерите – „ Холсим България “ АД и „ Златна Панега цимент “ АД, стимулират настояванията си с съществуването на оставащи ресурси, които биха останали неиззети.
С утвърдената смяна в концесионните контракти Министерският съвет променя и метода на образуване на концесионните заплащания като ги привежда в сходство с Наредбата за правилата и методиката за установяване на концесионното заплащане за рандеман на подземни благосъстояния, изменена през 2007 година До момента концесионерите са заплащали нужните суми в сходство със старите правила, годни към датата на сключване на договорите – 1997 година
От находище „ Димов дол “ концесионерът „ Рудметал “ АД добива оловно-цинкови руди. С утвърденото през днешния ден изменение на контракта се трансформират и границите на концесионната повърхност. Тя се усилва с спомагателни терени, нужни за реализиране на спомагателни действия по концесията, отвън добива. Промяната е стимулирана и от изменение на границите на находище „ Димов дол “, направено след преоценка и преизчисляване на запасите.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР