София. Под председателството на министъра на правосъдието на България Цецка

...
София. Под председателството на министъра на правосъдието на България Цецка
Коментари Харесай

Министрите на правосъдието на ЕС изпращат сигнал за единство на Съвет по правосъдие и вътрешни работи

София. Под председателството на министъра на правораздаването на България Цецка Цачева министрите на правораздаването на Европейски Съюз реализираха в понеделник съглашение за някои от разпоредбите, които ще улеснят бизнесмените да стартират още веднъж работа, откакто към този момент са изпаднали в неплатежоспособност. Заедно с сътрудниците си министри, отговарящи за вътрешните работи, те разискаха разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на електронните доказателства и реализираха единодушие по отношение на метода на Европейски Съюз към последните интернационалните събития в региона, като по този метод изпратиха мощен сигнал за единение на ниво Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването .
Българското председателство реализира непълен общ метод по Директивата по отношение на неплатежоспособността, преструктурирането и втори късмет в сходство с първичния си ангажимент да се придвижат напред договарянията по този юридически акт. Днешното съглашение обгръща аспекти, свързани с освобождението от отговорност, ограничения за повишение на успеваемостта на процедурите и събиране на данни за тези процедури. Българското председателство ще продължи да работи до края на юни по останалите открити въпроси и ще съобщи досието на своя правоприемник, с цел да завърши позицията на Съвета и да организира договаряния с Европейския парламент.
Коментирайки днешния триумф, Цецка Цачева сподели: " Няма да ви изненада, в случай че споделя, че добре функциониращите системи за неплатежоспособност и преструктуриране са от основно значение за подкрепяне на икономическия напредък и основаването на работни места. Този юридически акт, по който през днешния ден постигнахме непълен общ метод, като по този метод улесняваме встъпващото австрийско председателство да го приключи скоро, ще усили опциите за предприятия, които са във финансово усложнение, да се преструктурират рано, с цел да се предотврати фалит и да се избегне съкращаването на личния състав. Това ще подсигурява, че бизнесмените ще получат втори късмет за бизнес след банкрут. Същевременно това ще докара и до по-ефективни производства по неплатежоспособност в целия Европейски Съюз. "
Съветът организира два политически дебата. По отношение на преправянето на Регламента " Брюксел ІІа " министрите показаха своята признателност за голямата работа, осъществена по време на българското председателство, при създаването на текста на всички глави от Регламента.
„ Решихме да сложим най-хубавия интерес на децата при практикуване на наставнически права в трансгранични случаи и в случаи на интернационално похищение на деца отпред на дневния ред на Европейски Съюз по време на нашето председателство. Работихме неуморно с държавите-членки и Комисията и успяхме да реализираме явен прогрес в договарянията по Регламента Брюксел ІІа, като по този метод вършим допустимо приемането му до края на тази година, което би било голям триумф за нашето трио ръководи в интерес на всички наши жители “, акцентира министър Цачева.
Напредъкът, реализиран по време на българското председателство, разреши на министрите да се ангажират да завършват този комплициран инструмент до края на 2018 година Министрите също дадоха насоки за бъдещата работа по три извънредно значими тематики – използването на краткотрайни, в това число и защитни мерки; настаняването на дете в друга държава-членка и премахването на екзекватурата. Беше реализирано съглашение по отношение на задачата за даване на повече правна сигурност и опростени правила за засегнатите страни и способените органи. Министрите реализираха единодушие за по-нататъшното подсилване на разпоредбите за: гарантиране на най-хубавия интерес на детето посредством обезпечаване на използването на защитни ограничения освен от съда, постановил решение по отношение на упражняването на родителските права, както и за вземането на координирани решения сред държавите-членки в случаите на настаняване на детето в друга държава-членка, друго от нормалното местожителство. По отношение на унищожаване на екзекватурата, имаше задоволително поддръжка за продължение на работата на техническо ниво, с цел да се реализира компромис, основаващ се на комбинацията от изпълняемост на главните и привилегированите решения.
Вторият политически спор се организира по измененото предложение за Директива по отношение на продажбата на артикули в границите на тактиката за цифровия обединен пазар. Бяха обезпечени нужните политически насоки, с цел да се проправи пътят за по-нататъшен прогрес в договарянията. Министрите се съгласиха, че би трябвало да се търси координация на разпоредбите, регулиращи правата на потребителите във връзка с вграденото наличие в случаите на онлайн и офлайн продажби на артикули.
На взаимната сесия министрите на правораздаването и на вътрешните работи на Европейски Съюз разискаха предлагането за Регламент по отношение на електронните доказателства и потвърдиха значимостта да се обезпечат ефикасни и бързи механизми за събиране и потребление на електронни доказателства. Те реализираха единодушие по отношение на нуждата от по-нататъшно изследване на опциите за разширение на обсега на инструмента с директен достъп до съхранявания в електронната система доказателствен материал и за прихващане на електронни известия в действително време. По отношение на неотдавнашните интернационалните събития, и по-специално приемането на американския закон CLOUD, Съветът продължи поддръжката си за общ метод на ниво Европейски Съюз по повод сключването на съглашения с американската страна. Това беше мощно обръщение за единение. Сега се чака Комисията да предприеме по-нататъшни стъпки за отбрана на интереса на Европейски Съюз в тази област по най-хубавия вероятен метод.
„ Много е значимо да имаме единна европейска позиция и през днешния ден още веднъж потвърдихме мнението, че Европейският съюз се нуждае от общо съглашение със Съединени американски щати за използването на американския Закон CLOUD. Възложихме на Комисията да приготви допустимо най-скоро плана на мандат за договаряния. Събитията се развиват бързо и би трябвало да сме подготвени да реагираме бързо и съответно, като пазиме нашето единение “, сподели Цачева.
Министрите бяха осведомени за напредъка по новата Стратегия и проект за деяние за електронното правораздаване от 2019-2023 година
„ Основните детайли на плана на тактика към този момент са завършени, което ще способства за развиването на модернизацията на правораздаването на национално и европейско равнище ", сподели министър Цачева.
" Тази тематика е приоритет за триото ръководи - Естония, България и Австрия. Българското председателство работи интензивно и разшири рамката и правилата на плана на тактика и проект за деяние, които ще включват: обезпечаване на резистентност на плановете в региона на електронното правораздаване, създаване на правилото на оперативна съгласуемост сред националните електронни системи на държавите-членки и опазване на правилото на непринудено присъединяване в планове. “
Отчетен бе и напредъкът по основаването на Европейската прокуратура (ЕРРО) и присъединението на две нови държави-членки към EPPO с помощта на дейната политика на българското председателство и на Европейската комисия за привличане на нови държави-членки към засиленото съдействие при подготовката на EPPO да стартира да действа до 2020 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР