София отдавна имаше нужда от място за детска литература с

...
София отдавна имаше нужда от място за детска литература с
Коментари Харесай

Ново място: Книжарница на издателство "Рибка"

София от дълго време имаше потребност от място за детска литература с предварителна селекция на качествените книги. Новата книжарница на издателство " Рибка " съумява да позапълни тази празна ниша – мястото отвори преди месец на Малките пет кьошета и по-точно на ул. " 6 септември ".

Книгите са изложени по подобен метод на стелажите, че кориците да се виждат хубаво и клиентите да могат да ги преглеждат елементарно. Илюстрациите са основна част от детските книги, размерите на книжките също постоянно са ексцентрични и във всевъзможни причудливи форми, ето за какво пространството и въздухът са огромен комплимент за тях и разглеждащите ги.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Издателство " Рибка " съществува от седем години. " Отдавна искахме да създадем детска книжарница, където да съберем на едно място всички забавни модерни издания на български език, по тази причина тук има и книги освен на нашето издателство, само че всичко значимо, което ни е направило усещане ", споделя шефката Катя Антонова, самата тя създател на детска литература.

Освен " Четиринайсет ванилии и половина " и другите книги на Катя Антонова тук откриваме и заглавия, които родителите считат за изчерпани и постоянно търсят в групите за детски книги в обществените мрежи. Като " Чутовищното настъпление на мечките в Сицилия " от Дино Будзати с прелестния превод на Нева Мичева, " Лапи " на Яна Якова, тук е и цялата поредност на издателство " Дакелче ": " Дърветата ", " Пчелите " и " Еверест ". Както и книгата с истински стихове и илюстрации за българската писменост – " Букви с меки лапки и шапки и чорапки " на Нели Маргаритова.

Специално място е отделено на логиката на психиката на човешките взаимоотношения – показани в поредицата за Лиско Лис от Слави Стоев. Авторът се стреми да поддържа положителните професионални взаимоотношения в корпорациите. " Благодарение на богатия си професионален опит има наблюдения по кое време пораждат споровете и ги споделя в тези свои книги ", споделя Катя Антонова. Засега са издадени три: " История с дупка ", " Черно-бяла история " и " Сърдита история ".

В книжарницата са обособени две места за четене и ревизиране на книгите – един комфортен фотьойл в дъното и скамейка с меки възглавници извън. " Смятаме, че идеално се вписваме в този регион - и с магазина за детски облекла " Мухоморка " до нас, и с биомагазина " Зоя " насреща, се допълваме ", споделя Катя Антонова. За този един месец към този момент получава хубави мнения от клиенти, удовлетворени, че влизат и бързо намират тъкмо книгите, които им трябват, и са признателни за селекцията, която им икономисва време.

Предлагат се и постери, игри с карти за заспиване, ръчно шити кукли, чаши, пъзели и всички творби на " Бяла лодка " и играчките на Pipelotta.

Адрес: ул. " 6-и септември " №37, работно време: всеки ден без неделя от 11 до 19 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР